műanyag nyílászárók logó

Műanyag nyílászárók, profilok

 

Megnyugtató, professzionális megoldás

kivitelezőknek, viszonteladóknak


Műanyag nyílászárók gyártásához kizárólag Schüco profilrendszert használunk. Ennek oka a kiváló minőséggel járó megbízhatóság. Sok éves tapasztalatunk, szakmai tudásunk alapján azonban egyértelmű, hogy számunkra, és ami fontosabb megrendelőink számára is ez a legjobb választás. A Schüco profilokból készített műanyag nyílászáró elemek (ajtók, ablakok) mögött mindig ott van a folyamatos világszínvonalú innováció, amely nagy előnyt jelent a mindennapi munkánkban és az építőipari szektor elvárásainak teljesítésében. A műanyag nyílászárók piacán az általunk gyártott ablakok, ajtók egyértelmű, hiteles paramétereket, innovatív kutatási eredményeket, kiváló minősítésű  termékeket jelentenek nagyon jó ár/érték aránnyal.

Profilok

CT 70 Fusion TIFF File   műanyag nyílászáró CT 70 hőkép
SCHÜCO CT 70 műanyag nyílászárók, a magas igényeket is kielégítő ablakokhoz és erkélyajtókhoz.    A Corona CT 70 műanyag nyílászárók mind az új épületek, mind renoválások esetén első osztályú megoldást nyújt és alkalmazása különösen gazdaságos az igényes lakás- és üzleti helységek építése, felújítása esetén A Corona CT 70 AS 5 kamrás profilokon és kettős ütközőtömítéses rendszeren alapszik. Ezt a rendszert a keskeny látható szélesség melletti kiváló hőszigetelési tulajdonságai emelik ki.

 

 

 • 70 mm-es beépítési mélység
 • standard profilkombináció esetén 120 mm-es keskeny látható szélesség
 • szárnygeometria Classic, Rondo típusoknál szárnyoptikával
 • a profilok látszófelületei lágy formájú vonalvezetésekkel, ívekkel tervezettek
 • a különböző formatervezett üvegléceknek köszönhetően stílus hű renoválási lehetőségek kínálkoznak
 • a fokozott hőszigetelés és szerkezeti stabilitás optimális kapcsolata
 • fehér profilok esetén alapkivitelben modern ezüstszürke gumitömítés
 • választható fekete gumitömítéssel is
 • profilkombinációtól és üvegezéstől függően akár 1,0 W/(m²K) Uw érték is elérhető
 • különböző faerezetű fóliák, ill. egyedi színek barna vagy fehér , vagy egyes esetekben szürke alaptestre fóliázva
 • a SCHÜCO Top Alu rendszerekben tetszőleges RAL színre festhető vagy eloxálható alumínium takaróprofilokkal bővíthető a színpaletta
 • A műanyag nyílászárók e családja a megfelelő profil és üvegezés alkalmazása révén kiváló hangátló tulajdonságokkal is rendelkezik

Részletesebb információ a letöltések menüben CT 70 műanyag nyílászáró link

 

 

living profilliving AS hőtérkép
Schüco Living AS műanyag nyílászárók 7 légkamrás profilrendszerből, már íves szerkezetben is!

 

 A Schüco új műanyag rendszere számos előnyt ötvöz egyetlen termékben: ezek a rugalmasság, a hatékonyság a feldolgozási illetve szerelési biztonság új léptékei, a kényelemmel és a biztonsággal szemben támasztott legmagasabb követelmények, valamint a sokrétű lehetőségek a tervezés és a kivitelezés során. A 82 mm-es szerkezet nem csak az integrált tömítési technológia terén alkalmazott világújdonsággal győzi meg Önt, hanem az energiahatékonyság terén is új távlatokat nyit. A Schüco fejlesztő partnerével, a Semperittel közösen megteremtette az ablakok és ajtók első hegeszthető EPDM tömítését, amely kizárólag a Schüco partnerek számára áll rendelkezésére.

 

Az elasztikus, hegeszthető anyag alkalmazása növeli a tömítőhatást a profil elem problémás sarkaiban, egyidejűleg gondoskodik a sarok zárt, optikailag szép, kemény hegesztési varratokat nem tartalmazó megjelenéséről is. A hosszú élettartamú, környezetkímélő anyaga teljes használati ideje alatt megtartja kiváló tömítő hatását, ami kevesebb reklamációt eredményez, és hozzájárul az épület értékének megőrzéséhez. Az UV-sugárzásnak és a hidegnek is ellenálló EPDM tömítések minden klimatikus zónában, valamint minden épülettípus esetén alkalmazhatóak, és -40 és +120 °C közötti hőmérsékleti tartományban garantálják a tartós rugalmasságot. A Schüco LivIng a biztonságtechnika területén is az egyéni igényeknek megfelelő felszerelési opciókat nyújt: az ablakok és ajtók RC2- szintű betörésvédelmi osztályig kivitelezhetők, az üveg ragasztásának lehetősége pedig plusz védelmet tesz lehetővé.

 

A felületképzés tekintetében is rendkívül széles a választék: az exkluzív Schüco AutomotiveFinish technológia segítségével a Schüco LivIng ablakok és ajtók olyan ragyogó metál felületet kapnak, amely eddig csak az autóiparban volt használatos. A több mint 170 színből és fadekorból álló Schüco fóliaválaszték, valamint a Schüco TopAlu széria alumínium takaróprofiljai – amelyek minden RAL és eloxált színárnyalatban elérhetők – sokrétű kialakítási lehetőséget. A Schüco LivIng rendszerrel átélheti a rugalmasság, hatékonyság, valamint a szerelési és feldolgozási folyamatbiztonság új léptékeit. Az innovatív Twin System (iker rendszer), amely világszerte elsőként rendelkezik a szabadalmaztatott, hegeszthető EPDM tömítéssel, racionális gyártást tesz lehetővé az Ön számára, így jövőorientált műanyag ablakok és ajtók gyárthatók – teljesen az Ön igényei szerint.

living Md műanyag nyílászáró profil
Schüco Living MD műanyag nyílászárók 7 légkamrás profilrendszerből A Schüco LivIng ablakok a legújabb tömítési technológiával rendelkeznek, amely még az ablakok kritikus területeinek számító sarkokban iskiváló tömítőhatást biztosít. Ez az Ön számára mindenekelőtt egyet jelent: az otthona maximális kényelmét. Élvezze a nyugalmat. A Schüco LivIng ablakokkal a zavaró zaj kívülmarad.

A műanyag ablakrendszer és az innovatív EPDM tömítéstechnológia hangszigetelő üvegezéssel kombinálva kiváló zajvédelmet biztosít,amely akár 47 dB-ig is terjed. Érezze jól magát a négy fal között, a zajok, pl. a szomszéd fűnyírója, a ház előtti utca, a sarkon lévő építkezés, vagy a közeli repülőtér zaja miatti stressz már a múlté. Megfelelő védelem éjjel és nappal A Schüco LivIng ablakok mindemellett úgy járulnak hozzá biztonságérzetéhez, hogykifinomult technológiával megnehezítik a betörők és tolvajok dolgát is. A magas ellenállóképességű alapanyag mellett a Schüco LivIng rendszerű műanyag ablakok átlag feletti beépítési mélységgel és mélyen elhelyezkedő belső vasalatokkal rendelkeznek. Szembetűnő egyediség már első pillantásra: a Schüco LivIng ablakok egyesítik a funkcionalitást és az időtlen designt.

A sokrétű forma- és színválaszték harmonikus összhangja minden otthonnak összetéveszthetetlen stílust kölcsönöz. A meleg bent marad, a hideg pedig kint. A hét-kamrás tokprofilnak köszönhetően akár a passzívháznak is megfelelő hőszigetelés érhető el, amely eddig költséges kiegészítő intézkedések nélkül nem volt elképzelhető. A Schüco LivIng ablakokkal a régi ablak újra cserélése esetén jelentősen csökkentheti az  addigi energiaigényt. Így energiát és ezáltal fűtési költséget takaríthat meg, valamint egyidejűleg a klímavédelem érdekében is tehet valamit. A kiváló hőszigetelési tulajdonságok igazán kellemessé teszik a Schüco LivIng ablakokat, hiszen a tok belső oldali hőmérséklete még a leghidegebb télben sem csökken érezhetően a belső hőmérséklet alá. Így tartósan és hatékonyan elkerülhető a huzat és a páralecsapódás. Ezenkívül az ablakon át alig vész el a fűtési energia, a Nap értékes hője pedig akadálytalanul jut a helyiségbe az üvegfelületen keresztül. Az Ön különleges igényeire fejlesztve. A Schüco LivIng rendszerrel otthonát pontosan az Ön igényeinek megfelelően, kényelmessé, biztonságossá és energiahatékonnyá alakíthatja. Az új műanyag rendszerű ablakok és ajtók sokrétű kialakítási lehetőséget tesznek lehetővé alak, szín és felületi design tekintetében. Fedezze fel a hosszú élettartamú és ellenőrzött Schüco minőséget az Ön partnerénél – kompetens tanácsadással minden kérdésben:

 • a hő- és hangszigetelés,
 • a felület- és színválasztás,
 • a biztonsági felszerelések és az ablaktartozékok területén.
Vasalatok

vasalatok montazs
GU vasalat

 

A GU vasalatokatat használva megoldunk min­dent, ami az ablakok és ter­as­zajtók mozgatásához vagy biztosításához szükséges. Minden tok-ala­panyaghoz és minden bes­zerelési jelleghez. Ehhez jön még az összes fontos tartozék és az is­merten jó megbízhatóság. A GU vasa­la­tokkal komplett, univer­zálisan alkalmazható, eszté­tikus megoldásokat alkalmazunk.

Élvonalbeli technológia A GU bukó-nyíló  vasalatai világszerte kitűnnek magas, többszörösen  tanúsított minőségükkel. A sokrétűen felhasználható moduláris zárvezérlés, illetve a nemzetközileg elismert ferGUard felületek már önmagukban is kiemelkedően magas biztonságot garantálna

Ablakva­sa­latok A GU-nál megkap min­dent, ami az ablakok és ter­as­zajtók mozgatásához vagy biztosításához szükséges. Minden tok-ala­panyaghoz és minden bes­zerelési jelleghez. Ehhez jön még az összes fontos tartozék – és termés­ze­tesen közis­merten jó szervizünk.

Bukó-nyíló vasa­latok A Gretsch­-Unitas váll­a­latcso­port az ablak- és ajtóva­sa­latok egyik nemzetközi pia­cvezetőjeként hozzáértő partner a bukó-nyíló vasa­latok terül­etén. A GU a bukó-nyíló vasa­la­tokkal komplett, univer­zálisan alkalmazható, eszté­tikus megoldásokat kínál.

Párhuzamos toló-bukó vasa­latok Párhuzamos toló-bukó vasa­la­taink nagy súlyok esetén is játékosan könnyű, pontos működést gar­antálnak – az innovatív futókocsi-tech­nológia és az új bejáró kanyar alapján.

Párhuzamos toló vasa­latok Már a vasa­lat­rend­szer funkciójával is gar­antált az ajtó biz­tonságos és szakszerű kezelése és átjárása. A hibás kezelés ennél a rend­szernél kizárt.

Harmo­nika vasa­latok GU harmo­nika vasa­la­t kompatibilis az általunk használt műanyag profilrendszerhez Sémánként legfeljebb 3 behajtó szár­nyat kapcsolhat össze és kényel­mesen nyithat ki.

Emelő-toló vasa­latok A GU emelő-toló vasa­latai fából vagy műanyagból kés­zült ablakokhoz és ter­as­zajtókhoz ugyanúgy használhatók, mint a fémhez. Emellett különleges megoldás a réss­zellőz­tetéshez, megfelelő küs­zöbök és opcionális sebe­sségkorlátozó is vár Önre.

Bukóvasalatok Billenő­ab­lakokhoz a GU-nál kapja az ideális vasa­la­tokat: öt csava­ro­zható vagy bemar­ható billenőcsapágy és a keret anyagához optimálisan illes­zkedő központi zárak fedezik az összes szokásos alkalmazás igényét – különleges formátumokban is.

Padlóküs­zöbök Ezzel takaríthat meg igazából fűtési energiát ter­as­zajtóknál és nagy toló­eleme­knél: termi­kusan leválasztott küs­zöbök CE-tanúsítással új építésre vagy felújításra és szinte minden pro­filrend­szerhez.

Üvegezés

 

Műanyag nyílászárók üvegezése az ön igényeitől függ.

Mi olyan választási lehetőségeket kínálunk, amelyek  több megoldási szinten lehetőségeket, a standard megoldástól. a komplex top (biztonság, szigetelés, hang) kivitelezésig.

HANGSZIGETELŐ ÜVEGEK                   Az otthon nyugalma. Hangszigetelő üvegeink széles választéka áll rendelkezésére, így Ön nyílászárója rendelésekor eldöntheti, hogy melyik hangszigetelő üveget választja nyílászárójához. Egy biztos: az alap üvegekkel szerelt műanyag nyílászáróink megfelelnek a korszerű ablakok nyújtotta hangszigetelési értékeknek (4-16-4 Low-E Plusz Argon esetén 32dB).
hanggatlo
 
NAPVÉDELEM                   Sokan nem tudják, de a műanyag nyílászárójához az üvegek kiválasztásakor nem csak az Ug (hőátbocsátási) értéket kell meghatározni. A hőszigetelő üvegek un. naptényezős értékét is érdemes figyelembe vennünk, főleg ha nyílászárónk sokat lesz kitéve a nap hatásának. A fényvédő üvegek visszaverik a napsugárzás egy részét, mely így nem melegíti fel a kelleténél jobban belső légterünket. Ennek következtében nyáron kevésbé lesz szükségünk a klíma használatára. A fényvédő üvegek több színárnyalatban ill. clear változatban is elérhetőek!
fenyved
 
BIZTONSÁGI ÜVEGEK                   Egyre több helyen használnak a régi biztonsági rácsok helyett un. laminált, azaz a 2 üveg közötti ragasztott biztonsági fóliával ellátott hőszigetelő üvegeket. A biztonsági üvegek több fokozatban elérhetőek, így azok szükség szerint lassítják, vagy megfelelő vasalat és üveg kombinációval (R1, R2 biztonsági szintek) megakadályozhatják a betörést. Alkalmazásuk a családi házaktól (pl.: biztosító által előírt típus) akár a bankokig (többféle bankbiztonsági fokozattal) terjedhet.
bizt3
 
EDZETT ÜVEGEK (ESG                   Az edzett üvegek hőkezelési eljárással készülnek. A nyers méretre vágott üveglapot felhevítik 650 °C-ra, majd hirtelen hideg levegővel lehűtik. A nagy hőmérséklet ingadozás által az üveg fizikai tulajdonságai megváltoznak. Az üveg az eljárást követően nagyobb hőmérséklet ingadozásnak áll ellen, így az un. hőtörés jelensége megszűnik. Ezen kívül a hajlítószilárdsága és az ütésállósága is a többszörösére növekszik. Az edzett üvegek vegyszerrel való tisztítása nem ajánlott. Ha beton, vakolóanyag, festék kerül rá, fontos hogy azonnal eltávolítsuk vízzel, szivaccsal vagy ronggyal. Nem ajánlatos olyan tisztítószereket használni, amelyekben súrolószemcsék találhatóak, mert felkarcolják a felületet. Tisztítás langyos vízzel (esetleg neutrális tisztítószer alkalmazásával) puha ronggyal vagy szivaccsal ajánlott.
EDZETT

Színek

 

 

Színválaszték kompromisszumok nélkül.

Műanyag nyílászáróink színmegoldásaikban is legmagasabb szintet képviselik.

Alapszíneink: golden oak, mahagóni, nussbaum. A lenti letölthető színválasztékban látható színek egyedi színek, melyek az alapszínek áraitól eltérnek.

Műanyag nyílászáróink színválasztékát a képre kattintva tekintheti meg, vagy akár le is töltheti pdf formátumban >>>

műanyag nyalászáró profilok színskála

 

 

Önnek, cégének az alábbi előnyöket, erősségeinket kínáljuk:

 

 • kompetens tanácsadás és műszaki know-how
 • professzionális megoldások az Ön követelményei szerint
 • segítség a tervezésben
 • helyszínen történő támogatás (építkezéseken)
 • alkalmas gyártókapacitás (gépek, idő, szaktudás);
 • könnyű illeszkedés az épületszerkezethez;
 • megfelelő szállíthatóság és helyszíni beépítés;
 • lehetőség szerinti gyors épületzárás;
 • a beépített profilok és üvegek sérülés elleni védelmének biztosítása;
 • nagyfokú alkalmazkodás a változó és eltérő megrendelői igényekhez;
 • megbízható jellemzők és működés az élettartam során;
 • megfelelő minőségi bizonylatok és teljes körűen biztosított átadási dokumentáció

 

Garancia, tanúsítvány, védjegy logók

letölthető anyagok referenciák kapcsolat  -linkek